Overslaan naar hoofd content

Alles wat je wilt weten
Zo zorg je goed voor jouw kleding

Alles wat je wilt weten Zo zorg je goed voor jouw kleding
Zo zorg je goed voor jouw kleding365

Het is zo belangrijk goed voor je kleding te zorgen. Niet alleen voor jezelf en voor je kleding, maar ook voor onze planeet. Dit zijn een paar handige tips, zodat je garderobe lekker lang meegaat.

Aan de lucht drogen

Laat je kleren liever aan de lucht drogen, zodat het vorm, kleur en elasticiteit behoudt. Dat is ook nog eens beter voor het milieu en je energierekening.

Kies de juiste wastemperatuur

Hier geldt: hoe lager hoe beter. Dus kies liever voor 20 of 30 graden. Niet alleen goed voor je kleding, maar zo voorkom je dat de kleur vervaagt of dat er iets krimpt. Natuurlijk is het milieu daar ook veel blijer mee en je merkt het aan het eind van de maand in je portemonnee.

Alles wat je wilt weten Zo zorg je goed voor jouw kleding

Kies een fijnwasmiddel

Kies een fijn- of speciaalwasmiddel dat zacht is en niet chemisch. Je lingerie zal je dankbaar zijn. Zulk wasmiddel is over het algemeen vrij van agressieve chemicaliën zoals bleekmiddel, fosfaten of enzymen, die bepaalde stoffen kunnen beschadigen en afbreken. En toch wast het je kleding hygiënisch schoon.

Alles wat je wilt weten Zo zorg je goed voor jouw kleding

Alle beetjes helpen

Was binnenstebuiten en dep vlekken op de hand schoon met een spons en een speciaal wasmiddel. Of ga voor een natuurlijke vlekverwijderaar: een half kopje witte azijn in het spoelprogramma van je wasmachine. Wist je dat je trui er zo goed als nieuw uit blijft zien, als je met een wolscheermesje of een kammetje pluisjes verwijdert? Allemaal kleine dingetjes, die je kan doen die samen een groot verschil kunnen maken, voor je kleding en voor het milieu.

Alles wat je wilt weten Zo zorg je goed voor jouw kleding