Overslaan naar hoofd content
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje

Wat is jouw maat?
Zelf de maten voor je pak opmeten

Wat is jouw maat? Zelf de maten voor je pak opmeten
Zelf de maten voor je pak opmeten1.228

Als allereerste

In een goedzittend pak zie je er strak uit, je maakt er een goede indruk mee en het zit lekker. Dan heb je natuurlijk wel de juiste maat nodig. Om het perfecte pak te vinden, heb je eerst de juiste afmetingen nodig voor de blazer en pantalon. Hoe je dat doet, lees je hier.

Wat is jouw maat? Zelf de maten voor je pak opmeten
Wat is jouw maat? Zelf de maten voor je pak opmeten

Dit heb je nodig

Pak een meetlint, een pen en een stuk papier. Vergeet tijdens het meten niet de maten op te schrijven en zoek dan de precieze maat op in een maattabel om de perfecte pasvorm te vinden. Daar gaan we!

Voor het colbert

1. Om je schouders te meten, trek je een goedzittend shirt aan. Trek het meetlint van de grens tussen schouder en arm en meet de complete achterkant tot aan het andere schouder en arm-grens.

2. Om de mouwen op te meten hou je je armen naast je lichaam met relaxte schouders. Houd het meetlint aan het uiteinde van de schouder en de zoom van de mouw. Meet nu recht naar beneden tot aan het midden van je handpalm.

3. De borstmaat meet je door losjes te staan met je armen langs je lichaam. Meet dan het breedste deel van je borst op.

4. De bovenarmmaat meet je op door het meetlint van het uiteinde van het ene schouderblad naar het uiteinde van het andere schouderblad te meten, rond dezelfde plek van de borstmaat.

5. Je taillemaat meet je op door het meetlint rond de bovenste rand van je broek te meten, net boven je heupen.

6. Je heupen meet je rond het breedste deel van je billen.

Wat is jouw maat? Zelf de maten voor je pak opmeten

Voor de pantalon

1. Trek eerst een broek aan die goed zit, voordat je met de buitenbeenlengte begint. Meet dan vanaf de bovenkant van de tailleband over de lengte van de buitenkant langs het been tot ongeveer 3,8 cm boven de grond of tot daar waar je broek normaal gesproken je schoenen raakt.

2. Voor de binnenbeenlengte, meet je de binnenkant van de pijp, van het hoogste punt tot aan de bovenkant van je schoenen.

Wat is jouw maat? Zelf de maten voor je pak opmeten