Overslaan naar hoofd content
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje

Lekker fris
Wasgids voor sportkleding

Lekker fris Wasgids voor sportkleding
Wasgids voor sportkleding374

We hebben op een rijtje gezet wat jij het beste kunt doen zodat je sportkloffie zo lang mogelijk meegaat. Zo blijft jouw sportoutfit niet alleen fris, maar heb je er ook langer plezier van.

Zo sorteer je jouw was

Het is verstandig je sportspullen van de rest van je was te scheiden. Sorteer je kleding naar kleur: donkere kleuren bij elkaar, andere kleuren bij elkaar en wit bij elkaar. Was je kleren binnenstebuiten zodat ze nog grondiger schoon worden en de kleur te beschermen.

Lekker fris Wasgids voor sportkleding

Kies een wasmiddel voor sportkleding

Speciaal wasmiddel voor sportkleding bestaat niet voor niets: de speciale formule laat ongemakkelijke geurtjes als sneeuw voor de zon verdwijnen terwijl het vochtabsorberende, synthethische stoffen grondig reinigt. Kies een fijnwasmiddel, die je kleding goed schoon wast, maar vrij zijn van agressieve chemicaliën, zoals bleekmiddel, fosfaten of enzymen die bepaalde stoffen zouden kunnen beschadigen.

Lekker fris Wasgids voor sportkleding

Was op de juiste temperatuur

Een wasje op een lage temperatuur of koud tussen de 20°C or 30°C. Heet wassen lijkt misschien een goed idee, maar het breekt juist elastische stoffen af en kan je sportkleding laten krimpen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Lekker fris Wasgids voor sportkleding

Zo verwijder je vlekken en geurtjes

Vlekken verwijder je het beste door op de hand te wassen met een speciaal wasmiddel dat je met een sponsje op de vlek debt. Van geurtjes in je sportkleding ben je snel af met een goede geurverwijdereraar of anti-geurspray. Een natuurlijke geurverwijderaar maak je trouwens ook makkelijk zelf door gewoon een half kopje witte azijn in het spoelprogramma van je was te doen. Vlekken en geurtjes, adieu!

Lekker fris Wasgids voor sportkleding