Overslaan naar hoofd content
02d
12u
32m
55s

Vier 10 jaar met ons: tot wel 50% EXTRA korting alleen in de APP

Alles wat je wilt weten
Wasgids voor ondergoed

Alles wat je wilt weten Wasgids voor ondergoed
Wasgids voor ondergoed721

Oké, hier hebben we het misschien niet vaak over, maar fijn en schoon ondergoed is dus wel een dingetje. Met een klein beetje tijd en aandacht bij de was, wordt je ondergoed écht schoon en gaat het ook nog langer mee.

Zo sorteer je jouw was

Neem even de tijd om je lingerie van de rest van je was te scheiden, want die hoor je namelijk op een andere temperatuur te wassen. Sorteer je ondergoed naar kleur: donkere kleuren bij elkaar, andere kleuren bij elkaar en wit bij elkaar.

Alles wat je wilt weten Wasgids voor ondergoed

Kies een fijnwasmiddel

Kies een fijn- of speciaalwasmiddel dat zacht is en niet chemisch. Je lingerie zal je dankbaar zijn. Zulk wasmiddel is over het algemeen vrij van agressieve chemicaliën zoals bleekmiddel, fosfaten of enzymen, die bepaalde stoffen kunnen beschadigen en afbreken. En toch wast het je ondergoed hygiënisch schoon.

Alles wat je wilt weten Wasgids voor ondergoed

Was op de juiste temperatuur

Een wasje op een hoge temperatuur maakt korte metten met bacteriën en ziektekiemen, dus was je onderbroeken op 60°C. Behalve als het om een gevoelige stof gaat natuurlijk, ga dan voor 40°C graden.

Alles wat je wilt weten Wasgids voor ondergoed

Nog meer tips

Check altijd even het waslabel van je kleding, voordat je de wasmachine aanzet. Vlekken verwijder je het beste met een vlekkenverwijderaar van gel. Die zijn namelijk lekker zacht maar heel absoberend. Je kunt het kledingstuk voorbehandelen door de speciale vlekverwijderaar alleen op de vlek aan te brengen, en dan gaat het in de was. Laat je lingerie aan de lucht drogen zodat het vorm, kleur en elasticiteit behoudt. Dat is ook nog eens beter voor de planeet en je stroomrekening.