Skip to main content

Ontdek onze SEIZOENSKORTINGEN: Tot wel -70%5


Roxy: sportieve vrouwenmode uit Californië

Roxy ontstond in 1990 in Californië als een merk van surfequipment voor vrouwen. Het werd opgericht door het bekende merk Quiksilver. Roxy was het eerste surfmerk voor vrouwen en was meteen een succes. In 1993 had een van de ontwerpers het briljante idee om boardshorts voor vrouwen te maken. Dit zijn de shorts om in te surfen. De boardshorts voor vrouwen moesten zo’n model krijgen dat ze pasten bij de vrouwelijke vormen. Dat werd een groot succes en ook andere merken begonnen surfkleding voor vrouwen te maken. Roxy breidde zijn assortiment verder uit met sportkleding en sneeuwkleding. Wat vooral opvalt bij dit merk is de aandacht voor kleuren en vormen.

Niet alleen sportkleding

Roxy heeft zich verder ontwikkeld tot een allround merk, waarbij het vasthoudt aan de doelgroep, namelijk vrouwen. Naast sportkleding is er een complete modecollectie. Je Vind geweldiget hier mooie jacks zoals shearling jacks en imitatieleren of jersey jasjes. Ook zijn er fijne sweatshirts, vesten, jurkjes. Ieder kledingstuk is gemaakt met aandacht voor detail en ontworpen op basis van traditie en vooral ook het gevoel van vrijheid dat bij Californië past. Dit is het merk voor vrouwelijke vrijbuiters die houden van sport en de natuur. Heerlijk casual maar ook met een heleboel mogelijkheden voor elegante gelegenheden.

Voor Roxy is het leven een avontuur

Sport, natuur en dagelijks leven lopen gewoon in elkaar over. Niet dat je altijd in je sportkleding gekleed moet gaan. Juist niet. Maar het gevoel is er wel. Roxy maakt sportieve kleding die goed is afgewerkt en modieus oogt, maar in de eerste plaats functioneel is. Want functioneel is mooi. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de snowboots. Dit zijn schoenen die je gewoon naar je werk of school draagt, maar waarmee je ook perfect door de sneeuw kunt lopen. Je draagt ze met het idee dat er altijd iets spannends kan gebeuren. De mooie bikini’s kan je ook maar beter bij de hand hebben voor als je plotseling besluit een duik in zee te nemen. Het gevoel dat het leven een avontuur is, dat is Roxy.