WINTER SALE! Tot wel 60% korting5


recolution: fair streetwear uit Hamburg

Eerlijk, duurzaam en absoluut stijlvol: dat is de mode van recolution. Sinds 2010 ontwerpen de twee Hamburgers Jan en Robert streetwear voor moderne, verantwoordelijke dames en heren. Dankzij de populariteit van het merk is het ontwerpteam inmiddels flink uitgebreid. Wat zeer centraal staat bij de ontwerpen van de Hamburgers, is dat bij de kleding gebruik wordt gemaakt van hulpbronnen besparende, ecologisch verantwoorde en sociaal rechtvaardige productie. Zo willen de ontwerpers dat de kleding geen belasting vormt voor het milieu. Daarnaast moeten de kledingstukken door werknemers worden geproduceerd die onder goede arbeidsvoorwaarden werken. Op deze manier is de mode van het label meer een filosofie dan een kledingstuk. Er wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van gerecyclede materialen en materialen uit de natuur.

Vrijetijdskleding voor milieubewuste trendsetters

De filosofie van het duo gaat dus verder dan de gebruikelijke labels. Het bedrijf wil op geen enkele manier een bijdrage leveren aan de in hun ogen onethische massale veehouderij. Zo wordt bij de kleding van het modemerk recolution vooral gewerkt met biologisch katoen en de cellulosevezel lyocell. Zelfs producten als wol, die als dierlijk worden gezien, zijn niet in de collecties terug te vinden. Veganisten kunnen dan ook zonder aarzeling toeslaan in de collectie van recolution. Hier zijn een perfecte look en een helder geweten geen tegenstrijdigheid, maar een echt droomteam! De kleding van het label beschikt bovendien over het GOTS-label. Dit staat voor Global Organic Textile Standard, en garandeert dat bij deze items hoge ecologische en sociale normen worden nageleefd.

Stedelijk, sportief en cool: recolution mode

Naast een goed gevoel geeft recolution mode je een uitstekend draagcomfort. Zo worden de dames- en herenkleding gekenmerkt door comfortabele modellen, ademend vermogen en een superzacht gevoel. De populairste items zijn ongecompliceerde sweatshirts en hoodies, longsleeves en T-shirts, evenals heerlijk zacht breigoed. Het is zelfs mogelijk om sokken en ondergoed van het veganistische merk te dragen. Qua kleurencombinaties krijgt de Scandinavische coolness de overhand. Zo zijn de kleuren van het merk zeer discreet te noemen. Je vindt bijvoorbeeld veel grijs en antraciet, olijfgroen, klassiek zwart en gedempte blauwe tinten in de collecties terug. Verder zijn veel van de kledingstukken effen, maar bevatten de collecties ook shirts met coole patronen. De sobere stijl zorgt ervoor dat de items zeer gemakkelijk te combineren zijn. Het merk recolution is een voorloper op het gebied van de duurzame mode.