PEUTEREY: een merk met een filosofie

Kleding van Peuterey is opvallend om meerdere redenen. Dit merk werd in 2002 opgericht in Toscane. Het uitgangspunt was om kleding te maken die heel luxe is, en tegelijk functioneel. PEUTEREY wil de huidige modewereld veranderen. Zij willen namelijk dat kleding zich aanpast aan de persoon, en niet omgekeerd. Het moet echt zijn, geen schijn. Mode is er voor jou, zodat jij je gang kunt gaan in de best mogelijke outfits. Eén van de manieren waarop ze dat doen, is tijdloze kleding. Een andere manier is om uit te gaan van traditie, met het idee dat traditie zijn waarde heeft bewezen. Maar omdat het toch een Italiaans merk is: ook gewoon heel veel schoonheid.

Kwaliteit is altijd herkenbaar

PEUTEREY maakt kleding voor zowel dames als heren. Ze hebben een groot assortiment, maar zijn misschien wel het bekendst om hun jassen. Deze worden inmiddels over de hele wereld verkocht. Dit merk gaat voor functionaliteit en comfort. Wel wordt er veel aandacht besteed aan de pasvorm, en aan de details die deze nog eens benadrukken. Ook de materialen gaan door een strenge selectie heen. De natuurlijke materialen komen allemaal uit Italië, terwijl een aantal high tech stoffen, vooral voor de donsjacks, uit Azië komen. Dit zijn lichtgewicht stoffen die toch sterk zijn, een mooie glans hebben en kunnen worden geverfd in de prachtigste kleuren.

PEUTEREY: gemaakt voor jou

Wie PEUTEREY draagt, voelt de kwaliteit. Deze is ook te zien. Daardoor staan deze jassen en de andere kleding van dit merk geweldig, en geven veel zelfvertrouwen. Een jas is tenslotte misschien wel je belangrijkste kledingstuk, en degene die jou het meest definieert. Volgens de filosofie van dit merk: jij bent het die zo’n trendy jas nodig heeft om helemaal tot je recht te komen. Ga bij jezelf te rade welke stijl het beste bij jou past. Ben je vooral sportief? Of een romanticus die van luxe vintage houdt? Liever de feel van stevige katoen of zachte nylon? Een kort model of juist een lange jas? Als je dat bepaald hebt, kun je precies die PEUTEREY jas uitzoeken waar je nog heel lang plezier van gaat hebben.