NIKE logo
Nike Sportswear logo
Nike SB logo
Nike Swim logo

Nike SB – niet alleen voor skateboarders

In 2002 kwam sportmerk Nike met SB, Skateboarding, op de proppen: een sublabel dat zich specifiek richt op stoere skater boys & girls. De nadruk ligt expliciet op uniseks schoenen die je zowel tijdens het skaten als daarbuiten kunt dragen. Het bleek voor Nike niet zo simpel om een plekje te veroveren binnen de skatecultuur, maar door samen te werken met beroemde sporters, konden ze uitgroeien tot dé autoriteit wanneer het op skate schoenen aankomt. Zo werden enkele items genoemd naar toppers als Stefan Janoski en Paul Rodriguez. Heb je altijd al in de schoenen van bekende topskaters willen staan, zonder dat je daarvoor per se een skateboard op moet? Nike SB maakt het mogelijk!

Niet zomaar een sneaker

Schoenen van Nike SB lijken dan misschien op het eerste zicht doorsnee sneakers, maar zijn wel degelijk speciaal ontworpen om te skaten. Net zoals andere sneakers zijn ze in de eerste plaats licht en comfortabel, maar om een betere grip op je board te hebben, werd de anti-slip buitenzool extra verstevigd. Verder is het belangrijk om je hielen en enkels te beschermen; een paar skate schoenen beschikt daarom vaak over een extra goeie binnenzool en demping. Natuurlijk moet het geheel er ook gewoonweg cool uitzien, en dat is met Nike SB allerminst een probleem. De knappe sneakers voor dames passen stuk voor stuk binnen de street chic look: uitgesproken casual, maar met een vleugje klasse waardoor ze eens zo veel in het oog springen.

Urban coolness in het kwadraat

Skate sneakers zijn net als hun ‘normale’ broers en zusjes echte allrounders. Je combineert ze makkelijk met elk soort kleding die binnen een casual, urban look past. Met een los sweatshirt en easy jeans scoor je altijd, maar niets houdt je tegen om er een maxijurk bij te dragen. Wanneer je een sportief geheel wil samenstellen, haal je een trainingsbroek en dito shirt uit de kast. Of wat dacht je van een elegante chino en klassieke blouse? Een lichte stijlclash, maar dat houdt het spannend, toch? Wat ook altijd spannend is, zijn de prijzen bij About You. Heb je de site onlangs gecheckt? Doe het snel, want met wat geluk wordt jouw favoriete paar van Nike SB net met een mooie korting aangeboden, waardoor je extra budget overhoudt … voor meer sneakers!