WINTER SALE! Tot wel 50% korting5


Lee: vintage werkkleding in modeland

Lee, het bekende jeanslabel, werd in 1889 in Kansas in de Verenigde Staten opgericht door Henry David Lee. Hij was al eigenaar van een groothandel in levensmiddelen en wegens tegenvallende kwaliteit van de werkkleding voor zijn personeel, besloot hij zelf dungarees, oftewel werkbroeken te gaan maken. Door de jaren heen ontwikkelde het bedrijf stevige werkkleding voor cowboys, houthakkers en spoorwegmedewerkers. Tijdsbeelden werden en worden nog steeds door hun kleding bepaald. Denk aan de bib-overall, het Loco jacket, het cowboyjack de 101J, het gevoerde denimjack Storm Rider, het vliegenierspak voor Amerikaanse piloten, de Lee Rider en het jeans-icoon: de 101. Ook de ritssluiting in spijkerbroeken en spijkerjacks hebben we aan hen te danken.

Lee en de Lazy S

Jeans van Lee zijn sinds 1944 te herkennen aan de Lazy S, een S-vormig sierstiksel op de achterzak. Na de Tweede Wereldoorlog droegen rebelse mannen de jeans niet meer alleen als beschermende werkkleding, maar ook als casual wear hetgeen voor veel controverse heeft gezorgd. Vrouwen waagden zich pas in de jaren zestig aan een spijkerbroek. Na de hippietijd was het lot van de jeans positief bezegeld. De jeans werd steeds populairder en de spijkerbroek is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Spijkerstof kun je immers met alles combineren, of je nu casual gekleed wilt gaan in een stone washed denim of chique in een stijlvolle slimfit met pumps.

Iedereen vindt zijn stijl bij Lee

Het bedrijf heeft zijn fans altijd goed begrepen en is trendsetter in veel originele modellen jeanskleding. Ze zijn inmiddels een wereldwijd designlabel en beperken zich niet tot denim. Je kunt bij hen ook terecht voor sweaters, T-shirts en accessoires, maar ze hebben altijd hun eigen identiteit behouden. Hun kleding voor zowel vrouwen als mannen is stoer en cool door het authentieke vintage en trendy karakter. Hun broeken staan bekend om de uitstekende pasvorm. Daarnaast heeft Lee kwaliteit met een perfecte afwerking hoog in hun vaandel staan. Dat maakt Lee bijzonder aantrekkelijk.