Overslaan naar hoofd content
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
Schoenen57

Dr Martens: klassiek en onmisbaar in jouw schoenencollectie

Dr Martens is een van oorsprong Duits schoenenmerk dat aan het begin bescheiden werklaarzen verkocht. Door de eenvoudige vormgeving, de comfortabele pasvorm en het stevige materiaal was de schoen ideaal voor fabrieksarbeiders, politieagenten en postbodes. In de jaren 60 werden de werkschoenen opgemerkt door de Britse, multiculturele skinheads die vol trots de stijl van de werklieden promootten. Ook beroemdheden pikten deze trend op en de schoenen werden al snel gezien als een symbool voor opstandigheid en zelfexpressie. Wat begon als een simpele laars voor werklieden, is uitgegroeid tot een echt fashion item dat eigenlijk niet in je schoenencollectie mag ontbreken. Tot op de dag van vandaag worden personen, celebrities en subculturen nog steeds aangetrokken door Dr Martens.

Perfect voor iedere gelegenheid

De eenvoudige en klassieke vormgeving van de stoere boots zijn tijdloos en daarom goed te combineren met je eigen, unieke stijl. De schoenen zijn ideaal voor op een festival, maar je kunt ze dus ook prima dragen bij een casual look. De collectie van Dr Martens telt (bijna) oneindig veel verschillende modellen en biedt dus voor ieder wat wils. Van verschillende prints tot opvallende kleuren of bijzondermateriaal: voor iedere persoonlijkheid is er een schoen. De veelzijdigheid van Dr Martens zorgt ervoor dat iedereen de schoenen op een andere manier draagt en dat jij je persoonlijkheid kunt laten spreken door je eigen, gebalanceerde stijl te creëren. Dat is de kracht van Dr Martens en de reden waarom je ze draagt.

Een echt mode-icoon

Door de typerende elementen die Dr Martens kenmerken zijn de boots echte iconen geworden in de mode-industrie. De dikke AirWair zolen, gele stiksels en het mooie leer zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De grove zolen zijn bovendien niet alleen hip, maar ook olie- en vetbestendig. Ook het duurzame leer wordt door de fijne structuur en hoge kwaliteit alleen maar mooier naarmate de schoen langer gedragen wordt. Dr Martens schoenen gaan dankzij die kwaliteit en vervaardigingsmethoden bovendien jaren mee en kunnen tegen een stootje.