Overslaan naar hoofd content
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
Schoenen165

Dr. Martens schoenen: niet te missen stijlicoon

Wie kent ze niet; de stoere, grove boots, die weer helemaal terug van weggeweest zijn. Dr. Martens schoenen zijn het beste te vergelijken met kisten, zoals die in het leger gedragen worden. Je hoeft overigens geen skin head of punker te zijn om deze opvallende boots te dragen. Tegenwoordig zie je ze veel bij jonge, hippe vrouwen. Wanneer je deze stoere schoen draagt? Naar een festival zijn ze je beste vrienden. Deze schoenen zitten enorm lekker en zijn opvallend te combineren. Met de gevoerde variant kom je makkelijk de winter door, terwijl een instapmodel of zelfs sandaal, je voetjes in de zomer sieren.

Dr. Martens kistjes in verschillende soorten

Alhoewel de zwarte uitvoering van Dr. Martens schoenen waarschijnlijk het meest bekend zijn, bestaan ze in vele kleuren. Kenmerkend zijn de ronde neus en grove rubberen zool, die met een geel stiksel is afgewerkt. Achteraan de hiel zit een kenmerkende grote lus, waarmee je je Dr. Martens schoenen makkelijk aantrekt. De halfhoge variant die tot boven je enkels komt zie je veel. Maar er is ook een laag uitgesneden model. Qua kleur kan het tegenwoordig niet gek genoeg. Naast de bekende uitvoeringen in zwart en bordeauxrood zijn Dr. Martens schoenen verkrijgbaar in zilver met glitters of opvallend bloemenpatroon. Ook zijn er stevige sandalen te vinden van dit merk en veterloze boots met elastiek aan de flanken.

Stoere veterschoenen van Dr. Martens stijlen

Hoe draag je deze schoenen in een fashionable way? In het geval van grove schoenen is het altijd goed om een contrast te zoeken. Hoe stoerder, zwaarder en donkerder de schoen, hoe schattiger het jurkje dat je erbij draagt. In dit voorbeeld is het aan te raden een wit jurkje met rushes te dragen. Dit kan zowel een maxi dress zijn waar je boots onder uit piepen tijdens het lopen, als een ultra kort rokje en een schattig sjaaltje. Rock chicks kiezen ook voor de combinatie van denim. Een skinny valt mooi binnen je boots, wat een tof effect geeft. Is geen patroon je te gek? Combineer dan een van de Dr. Martens schoenen met bloemenprint met een jurkje of broekpak in een drukpatroon.