Contactloze bezorging: Nu 5-11 werkdagen5

DIDRIKSONS1913
9 item(s)
Volgen

DIDRIKSONS1913: een lange traditie in comfortabele kleding

In 1913, dus meer dan een eeuw geleden, besloten Julius en Hanna Didrikson een eigen kledingmerk op te richten: DIDRIKSONS1913. Dit gebeurde in het vissersdorpje Grundsund, in het westen van Zweden. Het is een pittoresk dorpje met minder dan duizend inwoners en met karakteristieke, gekleurde huizen. Bij deze omgeving hoorde de juiste beschermende kleding, vonden de twee oprichters. Het ging om regenkleding, en om wat zij functionele kleding noemden. Dat wil zeggen: kleren die geschikt zijn om in alle weersomstandigheden toch je werk te kunnen doen en ook nog warm en droog te blijven. Nu, honderd jaar later, gaat het niet zozeer meer om werk, maar om er goed uit te zien. En warm en droog te blijven, dat wel.

Gegarandeerd droog en warm

In het begin maakte DIDRIKSONS1913 alleen jassen. Nu is de productie uitgebreid naar andere kledingstukken, maar de jassen nemen nog steeds de belangrijkste plaats in. De jassen zijn gegarandeerd waterdicht. Loop er rustig uren mee in de storm, er komt geen water doorheen. Dat komt doordat de stof op een speciale manier is bewerkt en doordat de naden zijn dichtgelast. De mouwen en halsopening kunnen met riempjes of straps aangepast worden en er is een bescherming voor de kin. Ook de zakken zijn zodanig gemaakt, dat er geen water in komt. De jassen van DIDRIKSONS1913 zijn gemaakt met het unieke DIDRIKSONS1913 Stormsystem. De naam zegt het al: dit zijn de beste jassen voor zeer moeilijke weersomstandigheden, zoals die in Zweden makkelijk kunnen voorkomen.

DIDRIKSONS1913 is ook nog eens heel stijlvol

De functionele kleding mocht vanaf het begin af aan ook stijlvol zijn. Het Scandinavische gevoel voor schoonheid is in de kleren van DIDRIKSONS1913 goed terug te zien. Strakke lijnen, eenvoudige ontwerpen die comfort uitstralen. Dit is een gebied waar de mensen in contact leven met de natuur. De eindeloze bossen en kusten van Scandinavië inspireren ook tot het maken van mooie dingen. Ze leren ook dat mensen tot meer in staat zijn als ze efficiënt gekleed zijn. Dat zorgt voor de combinatie van uitgesproken design en functionaliteit, zoals men die ook bij dit merk ziet. Zo ben je met DIDRIKSONS1913 op alles voorbereid en altijd stijlvol gekleed.