Alle producten van BURLINGTON52
BURLINGTON Enkelsokken in de kleur Gemengde kleuren, Productweergave

2 Pack

BURLINGTON

EUR 21,99
  • +2
Beschikbare maten: 39-40, 41-42
BURLINGTON Socken in de kleur Grijs, Productweergave

BURLINGTON

EUR 20,89
Beschikbare maten: 37-38
BURLINGTON Sokken 'Queen' in de kleur Lichtblauw / Donkerblauw, Productweergave

BURLINGTON

EUR 21,99
Beschikbare maten: 36-41
BURLINGTON Sokken in de kleur Gemengde kleuren, Productweergave

BURLINGTON

EUR 29,45
  • +1
Beschikbare maten: 37-41

Burlington: het wereldberoemde patroon

De naam Burlington is afkomstig van het gelijknamige plaatsje in de Amerikaanse staat North Carolina. Hier ontstond in 1923 het Amerikaanse textielbedrijf Burlington Industries. In 1968 begon deze firma in een tapijtfabriek in het Duitse stadje Schopfheim met de productie van sokken. Zeven jaar later verschenen de eerste sokken met het beroemde argylepatroon op de markt; een ruitpatroon afkomstig van de Schotse Clan Campbell. In 1982 heeft Burlington zijn sokkenafdeling verkocht. De producent in Schopfheim noemde zich toen Arlington Socks en behield buiten Amerika de licentie voor de naam Burlington. De geruite sokken waren in de jaren 80 zeer populair bij de zogenaamde 'kakkers', de groep jongeren die graag dure merkkleding droeg om zich te onderscheiden. In 1985 verscheen de kleine, ronde metalen knop als herkenningsteken op de producten. Deze 'clip' wordt tot op de dag van vandaag gebruikt.

De sokken- en kousencollecties van Burlington

Burlington produceerde eerder onder verschillende eigenaren ook bovenkleding voor heren en dames, en sinds 2006 zelfs een sportswear-collectie. Na de zomercollectie van 2015 werd het assortiment echter verkleind tot sokken en kniekousen voor dames en heren. Het ruitpatroon Vind geweldige je in de meeste sokken weer terug, net als de bekende Burlington clip. De sokken en kniekousen zijn onderverdeeld in lijnen met stedennamen. Zo Vind geweldige je bij de Manchester-lijn bijvoorbeeld elegante sokken met het beroemde argylepatroon, gemaakt van glanzend katoen. En de sokken en kousen in de Leeds-lijn zijn gemaakt van zacht katoen aan de binnenkant en scheerwol aan de buitenkant.

Van casual tot klassiek

Niet alle lijnen zijn naar steden genoemd. Modern en kleurrijk zijn bijvoorbeeld de sokken en kousen binnen de Clyde-lijn. Ze zijn vervaardigd van katoen en polyamide. De sokken en kousen in de Stripe-lijn zijn uitgerust met bonte strepen en passen net als de Clyde-lijn producten bij moderne, casual kleding. De sokken- en kousenspecialist biedt voeten de passende bescherming bij alle gelegenheden. Naast effen sokken en kousen en uitvoeringen met het argylepatroon is er volop keuze uit andere creatieve, kleurrijke patronen. Moderne sneakersokken en kousenvoetjes voor heren en dames behoren ook tot de collectie. Het merk is en blijft bijzonder stijlvol en zeer elegant, bij iedere nieuwe collectie weer.

PayPalMasterCardVISAIdealKlarnaPostNLDHL
*Gratis voor alle Nederlandse telefoonnummers. Bij oproepen vanuit het buitenland kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.**Alle prijzen incl. BTW.
© 2022 ABOUT YOU SE & Co. KG