BRONX
44 item(s)
Volgen
ModelweergaveProductweergave

BRONX, de mooiste Nederlandse schoenen

BRONX maakt al meer dan honderd jaar de mooiste schoenen voor vrouwen. Het is een vertrouwd Nederlands merk met een groot aanbod. Met elke collectie komen er weer nieuwe modellen bij. Het is een voortdurende wisselwerking: goede schoenen blijven in de loop der jaren eigenlijk hetzelfde, terwijl de details telkens veranderen. De kwaliteit en originaliteit van BRONX zijn onveranderd gebleven sinds Fried Dijkmans zijn schoenenfabriek aan het begin van de twintigste eeuw in Eindhoven opzette. Hij was niet nieuw in het vak: schoenmaker was een beroep dat in de familie al generaties lang beoefend werd. Maar een fabriek is toch wat anders. Zijn intuïtie bleek juist, en BRONX schoenen werden een succes.

BRONX: ervaring en fantasie

Bij BRONX zien ze zichzelf vooral als de “selectors of now”. Ze proberen niet krampachtig de laatste mode te volgen, maar doen inspiratie op uit vintage collecties en interessante modeshows. Met andere woorden: ze volgen hun eigen inzichten. Met hun ervaring en vakmanschap levert dat de beste schoenen op. BRONX zoekt altijd het evenwicht tussen draagbaar en apart. Ze zijn daar heel open minded in, want het is bekend dat vrouwen houden van schoenen die op een goede manier verbazingwekkend zijn. Hierbij kan het gaan om een print, decoratieve details of de vormgeving van de schoenen en de hakken.

Het zijn de details die het hem doen

Wat maakt BRONX schoenen anders en speciaal? Opvallend is het gemak waarmee telkens weer modellen worden neergezet die staan als een huis. Elk model heeft wel iets onverwachts. Sowieso herken je een goede schoen aan de kwaliteit. Die is bij dit merk vanzelfsprekend en dat maakt de schoenen op zich al de moeite waard. Maar er is altijd iets in de vormgeving, bijvoorbeeld de manier waarop de zool gevormd is, dat deze schoenen speciaal maakt. Vaak zijn er ook details zoals glitters, riempjes of studs op een onverwachte plek, die de schoen naar een heel nieuw niveau tillen. Er zijn veel manieren om dat te doen. BRONX kent ze allemaal.

Naar boven