Tot wel 50% EXTRA korting op shirts & shorts5


ASICS Tiger schoenen

Het Japanse merk ASICS Tiger is een van de bekende merken op het gebied van sportschoenen. De schoenen en kleding van dit merk worden dan ook door veel atleten gedragen. In 1949 begon Kihachiro Onitsuka het merk dat later ASICS Tiger zou worden. De naam ASICS komt trouwens van 'anima sana in corpore sano', de Latijnse spreuk die 'een gezonde geest in een gezond lichaam' betekent. Pas in 1977 kreeg het merk ook werkelijk deze naam. De eerste schoenen, die geproduceerd werden in 1950, waren basketbalschoenen. Al snel volgden volleybalschoenen, tennisschoenen en andere sport-, en dansschoenen. In 1966 werden voor het eerst de kenmerkende strepen gebruikt, op een voetbalschoen. In 1978 kwamen de California jogging shoes op de markt en een jaar later de Red Leopard schoenen. Veel aandacht wordt besteed aan technische innovaties, zoals zogenaamde “power points”, uniek voor dit merk.

ASICS Tiger: sport en lifestyle

Eind jaren zeventig begon ASICS Tiger met het maken van sportkleding. Sport is belangrijk, en om goed te kunnen sporten hebben mensen goede kleding nodig, aldus de filosofie. En niet alleen om te sporten: er kwam ook een pyjama om beter te slapen. De skikleding van dit merk is befaamd om de kwaliteit en de ontwerpen. ASICS Tiger werd steeds meer het lifestylemerk dat het nu nog steeds is. Technisch hoogstaande producten die er goed uitzien, dat is waar het om gaat. Naast sportkleding en schoenen worden ook andere sportartikelen gemaakt en ook accessoires zoals schrijfwaren. ASICS Tiger is inmiddels bekend in de hele wereld.

Een klassieker die je moet hebben

Sommige schoenen werden echte klassiekers, zoals de Gel-Lyte. Deze schoen werd ontworpen in 1986 en is telkens een beetje aangepast, totdat absolute perfectie was bereikt. Het is een lichtgewicht schoen met een loopzool die zich aan de voet aanpast. Dit zijn de schoenen die bekendstaan om de gesplitste tong. Het zijn vooral ook schoenen met een strak, modern ontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in het zwart, wit en grijs, en verder in veel prachtige kleuren en kleurcombinaties. Ze zijn niet alleen voor sporters bedoeld, maar voor iedereen die er graag trendy uitziet. Dat geldt trouwens voor alle kledingstukken en schoenen van ASICS Tiger.