Overhemden voor heren7,404

Het overhemd voor heren is een onvervalst basisstuk

Met het overhemd voor heren kun je qua stijl alle kanten uit. Combineer een stijlvol overhemd met een das of een sjaaltje en je look is op slag verzorgd en professioneel. Dit maakt een gekleed overhemd een goede keuze om bijvoorbeeld een vergadering te leiden of een presentatie te geven. Wil je op andere momenten liever sportief voor de dag komen? Dan hoef je alleen maar een ander overhemd aan te trekken en je look is op slag helemaal aangepast. Met een selectie goed gekozen overhemden kleden heren zich heel veelzijdig. Heren met overhemden vallen nooit uit de toon.

Hemden met verschillende uitvoeringen en stijlen

Bij de overhemden voor heren zien we veel verschillen in model en uitvoering. Bij een button down hemd is er bijvoorbeeld een knoopje op het hemd ter hoogte van de punt van de kraag, wat handig is om de punten op hun plaats te houden. Eventueel is dan ook een knoopje achteraan, zodat de kraag nog beter op zijn plaats blijft. Dat er overhemden voor heren zijn met lange of korte mouwen spreekt voor zich. Het voordeel van een hemd met korte mouwen is dat je gemakkelijk en met veel vrijheid met je handen kunt werken. Bij een overhemd met lange mouwen kunnen de manchetten een stijlelement zijn. Laat de manchetten dan een paar centimeter uit de mouwen van je jas steken.

Houthakkershemd of zijden shirt? Het kan allemaal

Overhemden voor heren vind je in diverse stoffen. Polyester, katoen, zijde, wol, stretch, flanel: het kan allemaal en het heeft allemaal zijn eigen kenmerken. Zowel een houthakkershemd als een zijden hemd met streepjes is in de juiste context een echt fashion statement. Om de juiste maat te bepalen bij overhemden voor heren is traditioneel de omtrek van de boord bepalend. Tegenwoordig zien we ook dat buiten de halsomtrek andere details een rol spelen. Zo vind je hemden met dezelfde boordomtrek, maar dan getailleerd als regular fit of slim fit. Zo zijn overhemden voor heren echte klassiekers die zichzelf steeds weer aan de tijd aanpassen.