Denim overhemden voor heren140

Spijkerblouse voor heren: stoere mode voor hippe mannen

Een spijkerblouse voor heren is een must-have. Spijkerhemden hebben een stoere feel maar je creëert met dit veelzijdige kledingstuk ook prachtige stijlvolle looks. En met uitvoeringen met zowel lange als korte mouwen draag je een spijkeroverhemd het hele jaar door. In het najaar of de winter vormt dit overhemd de basis van een semi casual kantoor outfit. Je draagt de spijkerblouse voor heren op een chino of donkere jeans. In de zomer kies je juist voor korte mouwen en combineer je een lichte denim spijkerblouse met een chino of cargo short. Zelfs op een feestje kun je de gok wagen met dit kledingstuk. Dat is weer eens wat anders dan de traditionele overhemden.

Onverwoestbaar denim bij spijkerhemden voor heren

Met een spijkerblouse voor heren krijg je zeker waar voor je geld. De stof is namelijk zeer stevig en duurzam. Je associeert het materiaal mogelijk met Amerika (Levi's) maar deze stof werd ooit in Frankrijk ontdekt. Denim is een katoenen weefsel. Dit geeft het materiaal niet alleen zijn onverwoestbare look maar zorgt ook voor een comfortabel gevoel op de huid. Deze textielsoort heeft bovendien een hoog absorptievermogen en reguleert warmte goed. Bij denim overhemden geldt net als bij jeans dat ze langer mooi blijven wanneer je minder vaak wast en op een lage temperatuur. Qua pasvorm kan elke man dit overhemd aan. Afhankelijk van je bouw heb je de keus uit regular en slim fit.

: Hoe draag je een spijkerblouse voor mannen?

Een spijkeroverhemd voor heren stijl je op verschillende manieren. De meest voorkomende manier waarop een spijkerblouse door heren wordt gedragen is open en over een effen T-shirt in de kleuren als zwart, wit of navy. Je kunt ook gaan voor een stijlvolle maar casual look: stop slechts één kant van je overhemd in en laat de andere kant over de broek vallen. Stroop de mouwen op tot de elleboog. Deze look staat prima bij een chino in een neutrale of juist sprekende kleur. Je kunt denim ook prima dragen op een informeel feestje. Bijvoorbeeld in combinatie met een linnen jasje. En denim op denim een fashion faux pas? Helemaal niet. Let er alleen wel op dat je een spijkerblouse voor heren draagt in een lichte kleur op een donkere denim broek.