Hardloopkleding & -accessoires voor heren1,419

Hardloopkleding voor heren: zo loop jij toptijden

Hardloopkleding voor heren is een must voor sportieve mannen die graag hun grenzen verleggen. Stel jouw ideale hardloop look samen uit de ruime collectie hardloopbroeken, -shirts, -truien, -jassen en -vesten en natuurlijk hardloopschoenen. Hiermee zet je altijd topprestaties neer. Of je nu op hoog niveau sport of een fanatieke amateur bent. Wanneer je meerdere malen per week gaat hardlopen, heb je zeker een of twee goede setjes hardloopkleding voor heren nodig. Wissel af tussen neutrale kleuren als zwart en grijs en opvallende prints om jouw look te perfectioneren. Zo voel je je lekker en loop je altijd toptijden. En ook wanneer je net begint met hardlopen, is het fijn wanneer je kleding draagt waarin je goed kunt bewegen.

Heren hardloop outfits: alleen de beste kwaliteit

Hardloopkleding voor heren wordt gemaakt van hoogwaardige materialen. Niet voor niets wordt veelal gekozen voor zogenoemde dry-fit stoffen. Die bevatten een kunstvezel en waardoor ze ademend, vochtregulerend en sneldrogend zijn. Dat betekent dat je lichaamstemperatuur goed wordt geregeld, zweet wordt geabsorbeerd en je niet kletsnat wordt. Om deze redenen kun je hardloopkleding van katoen beter vermijden. Katoen neemt weliswaar vocht op maar de stof koelt vervolgens af. Dus loop je in een koud en nat shirt en dat rent niet lekker. Goede hardloopkleding is verder licht van gewicht en verliest na het wassen niet zijn elasticiteit en pasvorm.

Hardloopkleding voor mannen: waar let je op?

Hardlopen is een populaire sport. Dat is logisch, want je kunt het overal en eigenlijk het hele jaar door doen. Je kleding pas je dan ook aan op het seizoen. De pasvorm is altijd het allerbelangrijkste. Wanneer de hardloopkleding niet lekker zit, dan beïnvloedt dit je hardloopsessie. Je beweegt niet optimaal en je bent meer bezig met wat je aan hebt. Maak daarom voor jezelf de afweging: ga ik voor een hardloop tight of een lossere broek. Tights zitten strak om je spieren en gaan verzuring en blessures tegen. Maar als het erg warm is, zit deze hardloopbroek minder prettig. Een alternatief is dan om een korte tight met een losse short erover te dragen. In de winter kies je voor hardloopkleding voor heren waarin je beenspieren niet afkoelen, bijvoorbeeld door het dragen van een lange wintertight.