Onderhemd: fijne basismode voor hem

Het onderhemd staat hoog in de top van mode die je zeker in de kast hoort te hebben. En niet voor niets, want dit kledingstuk is onmisbaar voor elke sportieve en drukbezette man. Je draagt een ondershirt namelijk het hele jaar door. Dit kledingstuk vormt de basis van veel looks en is daarmee ontzettend praktisch: je draagt een ondershirt onder een overhemd of pak, met een trui erover of als nachtmode. In de zomer trek je een onderhemd bovendien ook los aan op een boardshort of cargo broek. En mannen die hun gespierde armen graag laten zien tijdens het sporten, krijgen zeker veel bekijks wanneer ze deze accentueren met een goed ondershirt.

Ondershirts: comfortabel en ademend

Het onderhemd is niet alleen stijlvol maar ook zeer functioneel. Dat wisten ze in de middeleeuwen al. Toen werden de eerste hemden gedragen die de basis vormden voor wat nu het ondershirt is. In die tijd was dit kledingstuk bovendien een teken van status. Had je elke dag een schoon exemplaar aan, dan was je welgesteld. Aan de functie van een onderhemd is niets veranderd. Vandaag de dag worden heren onderhemden vooral gemaakt van gewoon katoen of jersey, een gebreide katoensoort. Katoen is een ademend materiaal en voelt zacht aan. Daarmee is het een geschikte stof voor ondergoed. Jersey onderscheidt zich doordat het licht en elastisch is. Dit is prettig voor mannen die een onderhemd dragen bij het sporten.

Ondershirts voor mannen: hoe draag je die?

Onderhemden of shirts draag je bijvoorbeeld onder een overhemd. Zo voorkom je doorschijnen en komen er geen transpiratievlekken in je kleding. Kies je voor een overhemd waarbij je de bovenste knopen los draagt, draag er dan een onderhemd of ondershirt met V-hals onder. Draag je een overhemd met stropdas, dan volstaat een onderhemd met een crew neck. Houd er verder rekening mee dat je onder een licht overhemd een ondershirt in dezelfde kleur draagt. Kies je voor donkere overhemden of truien, dan maakt de kleur weinig uit. De belangrijkste stijlregel is dat je nooit genoeg ondershirts in de kast hebt. Koop daarom niet alleen basiskleuren als zwart, grijs en wit. Ter afwisseling en voor de fun is het ook slim om een onderhemd in een sprekende kleur of met een gave print aan te schaffen.