Een baby jas shoppen doe je zo

Net als jij heeft je kleine meisje elk seizoen een jas nodig, want in de zomer kan een fris briesje de kop op steken en de lente en herfst kunnen verrassend koud zijn. Om over de winter maar niet te spreken: dan heb je buiten een baby jasje ook nog handschoentjes, een muts en een sjaal nodig. Het is belangrijk om je baby goed op temperatuur te houden, juist als je buiten bent. Een baby jasje of een baby mantel over haar gewone kleertjes staat ook nog eens enorm schattig, dus wat dat betreft vinden we het helemaal niet erg om een baby jas uit te zoeken!

Een baby mantel voor jouw mini meid

Wat voor jas heeft je baby nodig? Bedenk wat voor soort kleertjes ze al heeft en zoek hier een passend babyjasje bij. Vaak zijn jasjes gewatteerd, zodat ze lekker warm zijn voor de kleintjes. Een capuchon erbij is ook prettig als het heel koud is en staat super lief. De baby kan dan alleen minder goed rondkijken. Knopen op een jas zien er erg schattig uit, maar zijn niet zo praktisch als een rits. Te schattig is een baby jas voor een meisje met een capuchon met beren-oortjes, vaak zijn dit wollige modellen. Wil je je meisje extra mooi aankleden? Kies dan voor een mooie mantel voor je baby, met zakjes en een ingenaaid riempje.

Zo onderhoud je het jasje van je baby

Hoe snel je baby haar jas vies maakt, is soms bijna niet bij te houden. Babykleding was je het liefst op een zo laag mogelijke temperatuur, maar je wilt natuurlijk wel dat de kleding schoon wordt. Kijk daarom altijd goed in de labels voor het wasadvies. Kies het liefst voor een neutraal wasmiddel en was de baby jas op 30 of 40 graden. Omdat kinderkleding in de droger kan krimpen, kan je beter de was uithangen in een warme, droge ruimte. Het is handig om meer dan één baby jas te hebben, zodat je alsnog lekker naar buiten kan als er eentje nog niet droog is.