Overslaan naar hoofd content
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
Alle producten van Champion Authentic Athletic Apparel253

Champion: een wereldwijd begrip op het gebied van sportkleding

Wie denkt aan sportieve mode, denkt aan Champion. Dit merk is een begrip als het op sportswear voor alle disciplines aankomt. Champion werd opgericht in 1934. Zijn wereldwijde beroemdheid heeft het merk vooral te danken aan de kwaliteit van de stof en het feit dat Champion de bedenker van de reverse weave productiemethode is. De draden van het weefsel lopen hierbij verticaal in plaats van horizontaal. Dit zorgt voor een aangenaam en los gevoel tijdens het dragen. En toch blijft de vorm mooi behouden, hoeveel en hoe lang je ook in deze kleding traint. Je kunt het bovendien keer op keer wassen, de vorm blijft steeds als nieuw en de kleuren behouden altijd hun originele tint.

Het merk van het Dream Team

Champion Authentic Athletic Apparel is een Amerikaans merk en maakt deel uit van de Hanses Brands-groep. Vooral sinds de jaren 80 werd het steeds populairder en is het een echt wereldmerk geworden. Aan het begin liepen vooral de jongeren massaal gekleed in Champion Authentic Athletic Apparel. Even later won het merk echter ook bekendheid onder volwassen en professionele atleten. Het legendarische Amerikaanse Dream Team dat in 1992 de gouden medaille behaalde in basketbal, speelde tijdens de Olympische Spelen in een outfit van het merk.

Meer dan alleen sportswear

Tegenwoordig biedt Champion meer dan alleen sportswear. De sweatpants van het merk zijn een plezier om te dragen en hebben een mooie snit en afwerking. Het is daarom niet vreemd meer als iemand gewoon met een comfortabele sportbroek of sweater van het merk naar werk of naar school gaat. Comfort staat daarbij steeds centraal. Daarom is het merk bijvoorbeeld ook populair bij beoefenaars van yoga of pilates. En het houdt niet op bij broeken en sweaters. Ook de T-shirts, kousen en jurkjes van Champion Authentic Athletic Apparel zijn echte evergreens. Je draagt ze het hele jaar door. Wie plezier wil hebben en wil bewegen, kiest voor Champion.