Regenjassen & outdoorjassen voor heren65

Je hebt alle producten uit de categorie Regenjassen & outdoorjassen gezien

Ontdek meer producten uit de categorie Functionele jacks

Outdoor jas voor heren: musthave voor buitensporters

Het is geen overbodige luxe wanneer je graag optimaal wil genieten van de natuur, een outdoor jas voor heren is. Maar ook wanneer je elke dag veel buiten bent, verdient een outdoor jas voor heren een plekje in jouw kledingkast. Deze jassen zijn bedoeld om je warm en droog te houden. Fijn wanneer je elke dag een stuk moet fietsen naar je werk. Of wanneer je houdt van een stevige wandeling in het bos of langs het strand. En echte avonturiers die graag hun grenzen verleggen kunnen zeker niet zonder een outdoor jas. Beschermd tegen de elementen verover jij zo elke bergtop of verken je moeiteloos de ongerepte natuur in afgelegen gebieden. Dankzij zijn sportieve uitstraling en duurzame karakter, heb je van een goede outdoor jas ongetwijfeld veel plezier.

Heren outdoor jas: in weer en wind goed beschermd

Een outdoor jas voor heren onderscheidt zich van de gewone regen- en winterjas door het materiaal dat wordt gebruikt. Ga maar eens fietsen in een natte spijkerbroek of wollen jas. Je wordt zelf door en door nat en je kleding ook. De stof zuigt al het water op en wordt heel zwaar. Logisch dat deze stoffen niet bestand zijn tegen slecht weer. Daarom worden outdoor jassen speciaal gemaakt van synthetische materialen als nylon en polyester. Deze stoffen zijn ademend waardoor vocht goed wordt afgevoerd. De buitenkant is vaak waterafstotend en veel jassen zijn ook winddicht. Zo ben je dus in weer en wind goed beschermd zonder dat je heel erg gaat zweten. De meeste jassen hebben uiteraard een goede capuchon en getapete naden, waardoor de stof wanneer deze nat wordt, niet gaat lekken.

Outdoor jas kopen: waar let je op?

Wanneer je een outdoor jas voor heren koopt, moet je op een aantal zaken letten. De belangrijkste vraag is: waar ga je de jas voor gebruiken? Hoe actiever je bent, hoe groter de behoefte aan een outdoor jas die water- en winddicht is maar bijvoorbeeld ook een speciale stormkraag heeft en van binnen (licht) gevoerd is. Daarbij is er onderscheid tussen hardshell en softshell jassen. Hardshell jassen zijn bedoeld voor avontuurlijke heren die niet terugdeinzen voor barre weersomstandigheden. Onder een hardshell jas draag je wel een tweede laag zoals een fleece jas om je warm te houden. Softshell outdoor jassen zijn winddicht en houden je goed warm. Prima voor stevige wandelaars en fanatieke fietsers. Deze outdoor jas voor heren is echter niet waterdicht.