Skip to main content

Ontdek onze SEIZOENSKORTINGEN: Tot wel -70%5


New Balance: al meer dan 100 jaar zeer stijlvol

New Balance bestaat al sinds 1906, toen het werd opgericht in Boston, maar begon in de jaren 30 pas echt met het maken van schoenen. Tot de jaren 60 richtte het zich op de productie van schoenen voor atleten. De eerste schoenen waren daarbij redelijk simpel, maar vergeleken met sportschoenen uit die tijd een grote vooruitgang. Het idee dat de voet en het lichaam steun nodig hebben tijdens het lopen, was namelijk een ware revolutie. Het succes van het eerste model stelde New Balance in staat meer te investeren in vooruitstrevende schoenenlijnen. Zo ging het merk een kleurrijke toekomst tegemoet. Ze maakten gebruik van informatie uit de medische wereld en van de technologische ontwikkeling van materiaal. Ook luisterden ze naar de wensen van al dan niet professionele hardlopers.

Unieke en vooruitstrevende sportschoenen

De (sport)modellen die New Balance in de loop der jaren ontwierp, waren zeer verschillend. Hardlopers konden daardoor uitzoeken welk model het beste bij hun wensen past. Ook maakt New Balance schoenen in meerdere breedtematen, hetgeen heel uniek was. Dat maakte dat de schoenen duurder waren dan die van de concurrenten, maar dat hebben de liefhebbers van het merk er altijd graag voor over gehad. Niet alleen hardlopers en andere sporters waren grote fans van de New Balance sneakers, het werden ook al gauw heel trendy schoenen om overdag te dragen: naar school, naar het werk, in de vrije tijd. Toen in 1982 het befaamde model 990 verscheen, was de naam van New Balance voor altijd gevestigd.

Nog altijd een uniek merk

De modellen, uitvoeringen en kleuren mogen onderling verschillen, toch herken je een New Balance schoen in één oogopslag. Dat komt misschien door de grote N, maar vooral door het model en de verhoudingen. Dit merk maakt schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen. Nog altijd worden de modellen continu verbeterd: steeds iets lichter, perfecter en mooier, en met nog meer steun. En dat toont aan dat alleen het beste en het mooiste goed genoeg is voor New Balance. Dat is waarom je voor het merk kiest.