Overslaan naar hoofd content
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje

HUGO: een merk met karakter

HUGO is een collectie van het beroemde merk HUGO BOSS. Al meer dan negentig jaar is dit het merk dat staat voor stijl. Het werd opgericht in 1923, en begon in 1924 met het produceren van kleding. De oprichter was Hugo Ferdinand Boss. Hij nam de stoffenzaak van zijn ouders in Metzingen over en maakte er een kledingfabriekje van. Het was in die tijd nog niet echt een modebedrijf: er werden overhemden, loden jassen en ook uniformen gemaakt. Boss was vooral bezig met het overeind houden van zijn business. Na de oorlog neemt Boss’ schoonzoon Eugen Holy de leiding van het bedrijf over. Vanaf ongeveer 1950 komt de productie van modieuze herenkostuums op gang. Het merk groeit gestaag en profileert zich steeds meer als een echte lifestylebrand. In 1993 ontstaat het merk HUGO.

Stijlvol op een originele manier

In het merk HUGO heeft creativiteit de vrije hand. Stijl blijft gehandhaafd, maar er is oog voor een lossere manier van kleden. Je hoeft echt niet meer in een driedelig pak naar je werk, maar misschien wel in een T-shirt met een kunstzinnige print en een designer jasje. Of een kwaliteitssweater in een vrolijke kleur met een geraffineerd opschrift. Het merk stopt heel wat understatement in zijn kleding. Dat wil zeggen dat hun mode op het eerste gezicht netjes lijkt, maar eigenlijk behoorlijk uitdagend is. Dat geldt zowel voor de heren- als damesmode. Het gaat om nuances, die mensen die van mode houden heel goed weten te interpreteren.

HUGO staat voor chic en modieus

Bij dit lifestylemerk Vind geweldige je veel effen truien en shirts, of met een simpel dessin, bijvoorbeeld een streepje. Eenvoudige elegantie is hier de basis van, maar er wordt ook veel gekeken naar street style en andere modetrends. Daardoor zijn de collecties heel trendy, wat het kenmerk van HUGO is. Trendy op een klassieke manier. Goed gekleed gaan op een serieuze manier wordt gemengd met verleidelijke nonchalance. Zo zie je er altijd chic uit, terwijl je je vrij kunt bewegen en overal kunt verschijnen. Dit werkt natuurlijk alleen als de kwaliteit van materiaal en productie op elk moment gehandhaafd blijft. En daar maakt HUGO zich sterk voor.