Overslaan naar hoofd content
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje

Carhartt WIP: toegankelijke mode met een vleugje underground

Carhartt WIP (Work In Progress) is onderdeel van het Amerikaanse merk Carhartt, dat in 1889 in Detroit werd opgericht door Hamilton Carhartt. Het merk was toen nog gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van werkkleding. In 1989, 100 jaar na de oprichting, vestigde het label zich in Europa met de WIP lijn. Het modelabel trok hiermee een ander publiek aan, dat meer waarde hechtte aan verfijnde modellen en kwaliteit. Vandaag de dag ontwerpt Carhartt WIP moderne, inspirerende kleding, maar verliest daarbij oorspronkelijke waarden van het merk als eerlijkheid en degelijkheid niet uit het oog.

Tijdloze outerwear en comfortabele hoodies van Carhartt WIP

Elk seizoen presenteert Carhartt WIP een uitgebreide collectie voor dames en heren met onder andere outerwear, sweatshirts, T-shirts, denim en accessoires. Enkele modellen, zoals de Michigan Chore Coat en het Detroit Jacket, zijn uitgegroeid tot echte klassiekers en keren jaarlijks terug in de collectie. Andere items zijn juist ontworpen volgens de laatste trends. Maar of je nu voor tijdloos of super trendy gaat, de kledingstukken zijn altijd comfortabel, duurzaam en met zorg ontworpen. Neem bijvoorbeeld de oversized hoodies van fijne sweatstof en de uitgebreide outerwear collectie die je warm en droog houdt. Carhartt WIP weet altijd de juiste balans te Vind geweldigeen tussen kwaliteit, functionaliteit en design.

Creëer stijlvolle, casual outfits met Carhartt WIP

Van het begin af aan heeft Carhartt WIP veel energie gestoken in het opbouwen van goede relaties met allerlei bekende en getalenteerde figuren uit onder andere de muziek- en sportwereld. Het heeft eraan bijgedragen dat het merk nu iconisch en behoorlijk populair is in de underground scene: niet voor niets wordt het label geassocieerd met skaters, hiphoppers en graffitispuiters. Toch hoef je niet per se een alternatieve or artistieke stijl te hebben om de items van dit merk te dragen. Dankzij het casual, ietwat sportieve karakter is de kleding in neutrale kleuren juist zeer toegankelijk voor een breed publiek. Denk alleen al aan de populaire beanies van het label. Met de kleding en accessoires van Carhartt WIP weet iedereen een stijlvolle outfit te creëren.