High heels maken je outfit compleet

Geen kledingkast is compleet zonder een paar hoge hakken. High heels bestaan er in vele soorten en maten. En terecht, want ze maken je outfit compleet zoals geen andere schoen dat kan. Die centimeters extra lengte en de rechte houding die je als vanzelf aanneemt als je hoge hakken draagt maken van jou een femme fatale. Durf jij het aan op die killer heels van 10 centimeter of ga je voor een paar stoere boots met een hak van 3 centimeter? Wat je ook doet, draag je hakken met flair!

Wanneer draag jij je hoge hakken?

Glanzende stiletto's met spitse neuzen en de nodige glitters zijn als een plaatje. Zelfs als je ze niet aan hebt, toveren high heels een glimlach op je gezicht als ze je aankijken vanuit je kast. Doe je hoge hakken aan naar je werk? Dat moet kunnen! Draag ze netjes onder een kokerrok, gecombineerd met een blouse. Of draag een pantalon met wijde pijpen en laat de spitse punt en hak er net onderuit kijken. Niet voor je werk, maar wel heel leuk zijn mooie pumps met strass-steentjes, lintjes of bandjes over je wreef. Ze doen het ook goed onder een mini-rok, jumpsuit of skinny jeans. Ideaal voor een feestje!

Zo onderhoud je je pumps

Net als je kleding moet je je high heels goed onderhouden. Als je de schoenen regelmatig een poetsbeurt geeft en de hakken laat bijwerken bij de schoenmaker gaan ze een stuk langer mee. Glad leer is gemakkelijk te onderhouden. Het kan tegen water en wind, en vuil veeg je eraf met een vochtige doek. Suède pumps vragen wat meer aandacht, omdat suède kwetsbaarder is. Borstel ze regelmatig met een speciaal borsteltje. Zorg ervoor dat je eventuele vlekken niet inwrijft. Gebruik de juiste onderhoudsproducten voor het materiaal waarvan je high heels gemaakt zijn. Want hoe beter je zorgt voor je pareltjes, des te langer maken high heels jou gelukkig.